Visboot dreigt te zinken

  • Bericht auteur:

Donderdagmiddag om 12.43 uur roept de schipper van de visboot Innovation uit Zeebrugge via de Kustwacht de hulp in van de VBZR. Er stroomt water in de boot en hulp is dringend gewenst. De schipper vaart ter hoogte van de Wandelboei. De redders spoeden zich naar het Vismijntje, laden extra bergingspompen in en varen zo snel als mogelijk richting de onfortuinlijke schipper met nog 2 opvarenden aan boord. Als de redders even later de visboot in zicht krijgen zien ze dat een rib van de Belgische Marine de boot op sleep heeft genomen om zo snel als mogelijk richting Zeebrugge te varen.

De reddingsboot gaat langszij en een redder gaat met een bergingspomp aan boord. Als de pomp gestart is kan het binnenstromende water onder controle worden gehouden en nemen de redders de visboot over van de marine manschappen.

De redders slepen de visboot naar Zeebrugge en onderweg daar naartoe wordt contact gezocht met een scheepswerf. Om 14.21 uur hangt de visboot daar in de botenlift en kan op de kade naar de oorzaak worden gezocht. Om15.15 uur is het einde actie voor de redders.