Steun de VBZR

Help ons
Helpen

U kunt de VBZR op vele manieren een helpende hand toe steken. Het gaat ons niet om hele grote bedragen, maar eerlijk gezegd zijn die natuurlijk zeer welkom. Ook kleine donatie als blijk van waardering of attentie stellen we bijzonder op prijs.

Bent u op zoek naar een goed idee? Wat dacht u dan van een donatie uit de opbrengst van een door u opgezet sportevenement zoals een voetbalwedstrijd, een wielerronde, een vis- of een zeilwedstrijd of een bedrijfsuitje? Er zijn legio voorbeelden te bedenken. Ook uw deelnemers zullen het waarderen dat uw sportevenement een stukje maatschappelijke verantwoordelijkheid oppakt om de redders van de VBZR te ondersteunen die dag en nacht klaar staan om mensen in nood te helpen.

Ook uw persoonlijke bijdrage stellen we zéér op prijs. Misschien bent u zelfs geen bootbezitter. Misschien bent u uw kind in een onbewaakt ogenblik weleens kwijt geweest op het strand en gingen de strandredders samen met de VBZR voor u op zoek? Fantastisch toch. Het weerzien was voor u toch onbetaalbaar?

Al uw initiatieven en financiële bijdragen zijn geweldige opstekers voor de VBZR-manschappen. Zij waarderen dit zeer!

Wil jij ons team van vrijwilligers versterken?

Wij zijn opzoek naar gemotiveerde krachten om ons team te versterken.

Financiën

De belangrijkste bron van inkomsten op de begroting van de VBZR is het lidmaatschap van de leden. De tweede belangrijke bron van inkomsten zijn de bergingen, sleep en duikwerk. Soms ontvangen de redders een kleine gift na een redding als bewijs van grote dank voor hun niet aflatende inzet. Gelukkig kent de VBZR ook belangrijke sponsors.

De belangrijkste kostenpost op de begroting is het brandstofverbruik van de reddingsboten. Een reddingsactie buiten de 5 mijlszone kost de VBZR aan brandstof al heel snel minimaal 1000 euro. Al het onderhoud aan de motoren en materiaal wordt door de redders zelf gedaan, maar defecte materialen zullen toch vervangen moeten worden en aangekocht.

Hoe komt VBZR aan geld?

Vanaf de oprichting in 1983 is de VBZR afhankelijk van de jaarlijkse bijdrage van hun trouwe leden, maar ook van giften en vergoeding voor bergings-, lichtings-, sleep- en duikwerk. Met deze inkomsten kan de vrijwilligersorganisatie het hoofd boven water houden en de dagelijkse kosten betalen. Financiële problemen ontstaan als er grote reparaties zijn aan de reddingsboten of dat een reddingsboot groot of klein dringend aan vervanging toe is. Op zo’n moment schieten de financiële middelen absoluut tekort. Wist u dat een reddingsboot 200 liter diesel per uur nodig heeft om snel ter plaatse te zijn?

Voor elke redder is er een overlevingspak. Overlevingspakken gaan enkele jaren mee en hebben veel te lijden van het zeewater en lopen soms tijdens een actie schade op. Eén overlevingspak geschikt voor reddingswerk kost al gauw 1500 euro.

Steun de VBZR

Geeft u dit een menselijk warm gevoel en wilt u een bijdrage storten dan kunt u dit doen op  
rekening IBAN BE154727 38553130 BIC code KREDBEBB Mededeling GIFT.

Met dank namens alle redders van de VBZR.

Onze sponsors:

Sponsors zijn voor een organisatie als VBZR die volledig uit vrijwilligers bestaat van levensbelang. Het zijn organisaties of bedrijven die overtuigd zijn van het belang van het bestaan van de VBZR en ieder voor zich op hun manier een steentje bijdragen in de kosten.

Zo werd de reddingsboot Rescue Lions geschonken door de Lions Club Blankenberge. En zo kreeg reddingsboot Straffe Hendrik de naam van het bekende Belgische biermerk, omdat de vereniging een donatie ontving bij de aanschaf van dit schip. Sponsors hebben voor de VBZR dan ook een streepje voor als er verenigingsactiviteiten worden georganiseerd.