Help ons Helpen

Vrijwilliger bij de VBZR.

Binnenkort starten we weer met een nieuwe opleiding en training voor aspirant redders. Wie komt ons versterken? Neem contact op via hr@vbzr.be

Hieronder leest u aanvullende informatie.

Vrijwilligers zijn geschoolde redders.

Al sinds 1983 zetten tientallen vrijwilligers van de Blankenbergse Zeereddingsdienst zich in om mensen in nood op te redden. De VBZR heeft ongeveer 30 vrijwilligers binnen de reddingsdienst. Het team is samengesteld uit, ambulanciers, duikers, verpleegkundigen, schippers, stuurmannen, navigators en redders. Maar er zijn ook mensen nodig voor administratieve ondersteuning, financiën, PR, correspondentie, onderhoud materiaal. Kortom alles wat nodig is om een vereniging optimaal te kunnen laten draaien.

Redder word je niet zomaar. Voor je als redder voor het eerst aan boord gaat heb je een gedegen opleiding achter de rug. Naast interne opleidingen word je ook geschoold in EHBO taken, marifoonbediening, radarbediening en werken met alle soorten navigatieapparatuur aan boord van de reddingsboten.

Wij zoeken vrijwilligers met zeebenen.

Per jaar rukken de goed getrainde redders zo’n 140 keer uit. Niet altijd zijn de acties even spectaculair, maar wel uitgevoerd met de intentie om mensen te helpen die dringend om hulp verlegen zitten. Soms midden op zee, soms langs de kust. Vrijwilliger zijn bij de Vrijwillige Blankenbergse Zeereddingsdienst is geen “baan” van 9 tot 5. Zeven dagen per week, 24 uur per dag staan de vrijwilligers paraat om met hun prima uitgeruste reddingsboten binnen 10 minuten operationeel te zijn.

Durft u deze uitdaging aan?

Schroom dan niet om te reageren.  Maak kennis met onze manschappen en materieel.  U zult versteld staan van hun motivatie om dit werk al jaren te doen.

  • u bent binnen 10 minuten beschikbaar
  • u bent minimum 16 jaar
  • u bent fysiek gezond en stress-bestendig
  • nautische ervaring niet vereist, wij leren u de basisprincipes

Wat wij u bieden :

  • u maakt deel uit van een club zeer gemotiveerde collega-redders
  • uw werk zal door geredde mensen zeer worden gewaardeerd
  • u ervaart voldoening door het werk
  • u krijgt een gedegen professionele opleiding
  • u bent gedekt door een op maat gesneden verzekering

Wilt u meer weten over deze uitdagende job als vrijwilliger bij de VBZR? Neem dan contact op per mail (hr@vbzr.be) of loop een keer binnen op het reddingsstation gevestigd in het Vismijntje aan de haven in Blankenberge.