Vermeende drenkeling voor Oostende of Blankenberge?

  • Bericht auteur:

Vanmorgen kort voor 9 uur wordt de VBZR opgeroepen door het MRCC (Kustwacht) voor mogelijk een drenkeling tussen Oostende en Blankenberge. Op het strand is kleding gevonden van een man, maar de eigenaar van de kleding is nergens te vinden. Ook geen bericht van vermissing.

De redders varen met de Sterken Dries uit en gooien ter hoogte van Wenduine een zogenaamde drifter over boord om de snelheid van de stroming te kunnen bepalen. Er wordt vooral ook tussen de golfbrekers gezocht, maar nergens is ook maar iemand te bekennen. Na diverse zoekslagen besluit de reddingsdienst in goed verleg te stoppen met de zoekactie. Van wie de kleding is is de redders niet bekend. Van enige verdrinking of vermissing tot nu toe ook niet. Na enige tijd keren de redders terug naar de thuisbasis.

Een tweede oproep komt binnen. Nu van een zeilboot met een defecte motor op ongeveer 15 mijl uit de kust ter hoogte van Blankenberge. De redders gaan naar deze volgende opdracht. Gegevens over deze inzet zijn bij het plaatsen van dit artikel nog niet bekend. Worden aangevuld zodra interventiegegevens bekend zijn.