Nima met motorpech

  • Bericht auteur:

Vrijdagmorgen om 11.26 roept het MRCC (Kustwacht) de redders van de VBZR op omdat de schipper van het visbootje Nima motorproblemen heeft. Om 11.55 uur zijn de redders ter plaatse. De schipper ligt ter hoogte van Nippon boei op ongeveer 3 mijl van de haveningang van Blankenberge. Een redders stapt aan boord van de Nima en probeert of hij de motor aan de praat kan krijgen, maar dat lukt hem ook niet. Er is maar een oplossing: slepen. De sleeptros wordt aangebracht en de Nima wordt terug naar zijn ligplaats in Blankenberge gebracht. Om 13.00 uur is het einde actie.

Lidmaatschap bijdrage ook voor 2019 niet vergeten?

De schipper van de Nima, die al langer steunend lid is van VBZR, had zijn bijdrage voor 2019 al betaald. Dit is niet alleen voor de redders fijn, maar zeker ook voor de schipper. Beiden komen dan niet voor onaangename verrassingen te staan. Aan het begin van het nieuwe vaarseizoen komt het nog weleens voor dat een schipper hier niet aan heeft gedacht.

Daarom deze tip: ‘kijk voor het uitvaren of de VBZR bijdrage is betaald’. Het is vervelender als u op zee zit en er dan pas achter komt en u de VBZR nodig heeft. De redders komen u zeker helpen, maar dan kan het zijn dat u toch de portemonnee moet trekken.