VBZR in 2014 liefst 147 keer in touw en hielp 257 mensen

  • Bericht auteur:

De VBZR is afgelopen jaar 147 keer uitgerukt naar aanleiding van oproepen van schippers of de Kustwacht voor hulp of voor Search en Rescue inzet op zee. In totaal werden 257 mensen geholpen, waarvan sommigen echt in nood verkeerden. Bij 10 reddingsoperaties werkte de VBZR nauw samen met de bemanning van de de Seaking helikopter. Ook de samenwerking met politie, brandweer en andere hulpdiensten aan de wal kwam diverse keren voor.

Uren inzet vrijwilligers VBZR

De manschappen van de reddingsdienst stelden in totaal 1794 uur van hun vrije tijd beschikbaar aan hun vereniging om mensen op zee te helpen of te redden. Vaak moest het werk bij hun baas worden neergelegd, maar later weer worden ingehaald als ze terug waren van zee.

Buiten al deze inzet werden er afgelopen jaar 25 oefeningen gehouden om de redders te trainen in medische hulpverlening of hulp op zee onder moeilijke en zware omstandigheden.

Diverse oefeningen werden afgelopen jaar ook gehouden in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij (KNRM) met wie de VBZR nauwe banden onderhoudt.