Slepen defecte motoren tijdens mooi weer

  • Bericht auteur:

Als het heel warm is heb je niet altijd zin om je erg in te spannen. Kennelijk hadden dat ook enkele scheepsmotoren die het de afgelopen twee dagen lieten afweten. Maandag ochtend om 10.26 uur kreeg de VBZR een melding van de schipper van de Happy, dat hij niet zo happy was nu de motor van zijn motorboot erg geen zin meer in had. De VBZR rukt uit om de schipper met boot terug te slepen naar de haven van Blankenberge. Om 11.31 ligt de schipper met zijn motorboot terug in de haven van Blankenberge.

Dinsdag 13 september om 08.49 heeft de motor van visboot Bellie er geen zin meer in om zich nog in te spannen. De reddingsdienst komt in actie en sleep schipper en boot terug naar de haven van Blankenberge. Om 10.12 uur ligt dit ook weer keurig afgemeerd in de haven.

Diezelfde dag om 15.13 uur heeft ook de motor van de zeilboot Kinnebaba voor Zeebrugge varend er geen zin meer in. De motor heeft zich kennelijk genoeg ingespannen en houdt het voor gezien. Ook hier wordt de VBZR voor ingeschakeld en sleept de zeilboot naar Blankenberge. Om 16.06 uur is het einde actie.

Het blijft nog even warm, dus afwachten of er nog meer motoren zijn die het tijdens deze mooie dagen voor gezien houden? De redders van de VBZR kijken niet of het warm of koud is. Ze zijn er gewoon. Zeven dagen per week en 24 uur per dag.

Bent u nog geen lid? Wacht niet tot het zover is dat u ze nodig hebt, maar meld u aan als lid van de VBZR. De vrijwilligers zijn blij met elk nieuw lid en u kunt gebruikmaken van de voordelen van uw lidmaatschap. Wilt u meer weten? Lees verder op de site van de VBZR. Hopelijk tot gauw.