Falck Safety Services Oostende traint ook VBZR redders

  • Bericht auteur:

 

Falck Safety Services Belgium (Oostende) ondersteunt de VBZR actief met de opleiding en training van de VBZR-vrijwilligers. Gisteren ging bij Falck in Oostende een STCW Basic Safety Training van start, gespreid over 4 zaterdagen, toegespitst op de pleziervaart. Naast enkele enthousiaste zeilers die zich reeds voorbereiden op het komende zeilseizoen, namen ook 6 VBZR – vrijwilligers deel.  Een volgende reeks trainingen voor de pleziervaart is gepland gedurende de maand maart 2016. Na de opleiding ontvangen de deelnemers een door de Belgische overheid erkent certificaat.

De Vrijwillige Blankenbergse Zeereddingsdienst (VBZR) hecht uiteraard het allergrootste belang aan zijn kwalitatief hoogstaande dienstverlening. Ook in crisissituaties is professioneel en accuraat handelen primordiaal. Om dit te kunnen waarborgen, worden de redders continu bijgeschoold. Zowel opleidingen binnen de vereniging als daarbuiten horen tot het pakket.

Het trainingscentrum van Falck in Oostende is operationeel sinds september 2014. Falck Safety Services Belgium beschikt over de modernste technologie om uiteenlopende veiligheidstrainingen te geven. Door gebruik te maken van herkenbare scenario’s wordt er maximaal rekening gehouden met de noden van de sector.
Het trainingsbassin met stormsimulatie, golfslag-, wind- en regengeneratoren kan volledig verduisterd worden. Met de HUET-installatie wordt getraind op helikoptercrashes op zee.

Sinds de opstart van Falck Safety Services in Oostende kwam snel een structurele samenwerking tussen VBZR en Falck Oostende tot stand. De VBZR leden worden door Falck opgeleid en getraind op diverse vlakken. Falck zal in de toekomst ook actief deelnemen aan oefeningen op zee die door VBZR regelmatig georganiseerd worden. De praktijkervaring kan op deze manier interessant zijn voor beide partijen. De methoden van de VBZR kunnen eventueel bijgestuurd worden en Falck kan deze praktijkervaring gebruiken om de trainingen en oefeningen van Falck Safety Services nog beter te laten aansluiten op de noden van de maritieme en offshore sector.Falck logo

Meer informatie over Falck Safety Services en de geplande opleidingen op: http://www.falck.be/nl/safetyservices/