Motorpech dag vandaag?

  • Bericht auteur:

Het is niet bekend of het vandaag, zaterdag 18 juni, het een beetje motorpech dag was voor schippers of gewoon toeval. Om 15.27 uur krijgen de redders van de VBZR van de Kustwacht een oproep voor een zeilboot met motorproblemen. De redders gaan naar de opgegeven locatie, maar treffen geen zeilboot aan. Wel een visboot met 6 opvarenden waarvan de motor het kennelijk voor vandaag ook voor gezien hield.

Makkelijk voor de schipper, want die kon eigenlijk gelijk ‘aanhaken’ en naar de haven van Blankenberge worden gesleept. Tijdens de sleep komt wederom een oproep binnen voor een zeilboot met motorproblemen. De schipper van deze boot vaart onder zeil voor Blankenberge en moet dus heel even geduld hebben.

De visboot wordt veilig afgemeerd en de redders gaan terug de zee op naar de zeilboot die voor de haveningang van Blankenberge vaart. Met de schipper van de zeilboot spreken ze af dat hij onder zeil de haveningang invaart en dan door de reddingsboot langszij genomen zal worden. Een bekende werkwijze van de redders.. Ook dit wordt weer door de redders opgelost. Dat was het weer even voor vandaag, dus toch een beetje een motorpech dag voor enkele schippers.