Motorboot op weg naar Engeland valt in het pikke donker zonder elektriciteit

  • Bericht auteur:

Dinsdagavond, als de donker al is ingetreden roept om 17.58 uur de Kustwacht (MRCC) de Blankenbergse Zeereddingsdienst op voor een Nederlandse motorboot van 15 meter lang, De schipper meldt dat hij volledig zonder elektriciteit voor de kust van Blankenberge op drift is geraakt. De opvarenden hebben met de verlichting van hun mobiele telefoon de aandacht kunnen trekken van een in de nabijheid passerende baggerboot. Telefonisch contact is daarna niet meer mogelijk omdat de batterijen van de telefoons inmiddels plat zijn.

Als de redders eenmaal buiten op zee zijn slagen ze er al snel met hun eigen radar de boot te lokaliseren. Om 18.20 uur zijn ze bij de motorboot. Onmiddellijk gaat er een redder aan boord en brengt een sleeptrosverbinding tot stand. Vervolgens wordt de motorboot naar de haven van Zeebrugge gesleept.

Volgens de schipper was de boot bij een makelaar in IJmuiden gekocht en de bemanning was op weg naar Engeland om de boot daar heen te varen. Het liep allemaal anders toen geheel onverwacht alles aan boord uitviel, zowel motor als het aggregaat, deden het niet meer. Gelukkig wisten ze de aandacht te trekken van een passerend schip. Om 20.30 uur was het einde actie voor de redders van de VBZR.