Dringende interventie met annulatie

  • Bericht auteur:

Zaterdagmiddag, 22 juli 2023 om 15.44 uur, komt er een spoedoproep via de Kustwacht bij de VBZR binnen. De melding is als volgt: “er liggen twee drenkelingen in het water ter hoogte van Duinkerke bij de KN 43”. Groot alarm dus voor de redders die binnen 10 minuten de reddingsboot bemannen en uitvaren. Ze zijn nog maar net vertrokken of komt de melding dat de drenkelingen op het strand zijn gebracht en de redders kunnen terugkeren.

Dit soort en andere oproepen, die geannuleerd worden komen jaarlijkse diverse keren voor en halen meestal niet de VBZR site. De redders komen niet tot een daadwerkelijk inzet, maar hebben wel alles op alles gezet om zo snel als mogelijk bij de reddingsboten te komen om te kunnen uitvaren. Een inzet die niet echt de publiciteit haalt, maar ook zo nu en dan weleens onder de aandacht mag worden gebracht.

De redders zijn 24/7 beschikbaar en dan maakt het niet uit of het een daadwerkelijk inzet wordt of een geannuleerde inzet. De melding is vragen om hulp en dan staan de redders klaar geheel vrijwillig en belangeloos. Het is daarom belangrijk dat de schepen op en top in orde zijn en ook dat doen de redders hoofdzakelijk zelf.

Momenteel wordt gewerkt aan een nieuwe reddingsboot en elke financiele bijdrage is heel erg welkom. Voor nader info over de bouw of donatie, kijk verder op de site van de VBZR daar vindt u alle informatie. Alvast bedankt als u ons zou willen helpen. Redder kunnen zijn op zee vraagt om ‘redders’ aan de wal die dit werk ondersteunen met een financiele bijdrage(n).