Motorboot Jani heeft motorpech

  • Bericht auteur:

Dinsdagavond om 21.50 uur worden de redders van de VBZR door de Kustwacht (MRCC) gealarmeerd. De schipper van de motorboot Jani heeft problemen met de motor van zijn boot. Volgens de eerste info vaart de schipper tussen Vlissingen en Zeebrugge. Aan boord zijn nog 3 personen.

De redders vertrekken onmiddellijk en varen richting Zeebrugge. De Kustwacht heeft telefonisch contact met de schipper en verzoekt de redders door te varen tot de Nederlandse grens. Aan de hand van de coordinaten, die later binnen komen, vinden de redders de Jani. Een redder gaat aan boord en brengt de sleepverbinding tot stand. De schipper is door de onrustige zee zeeziek geworden. Zijn 3 bemanningsleden hebben geen problemen.

De sleeptocht naar Zeebrugge kan beginnen. De redders varen met stroom tegen en kunnen slechts 5 mijl per uur varen. Sneller is niet verantwoord. Om 01.48 uur ligt de Jani afgemeerd in de haven van Zeebrugge. De redders kunnen terug naar Blankenberge en snel naar bed. Het is dan inmiddels 02.15 uur. Het worden een kort nachtje. Einde inzet.