3 interventies op 1 dag – Triple Seven, Windsor & Funky Town

  • Bericht auteur:

Dinsdag 21 juli is een drukke dag voor de redders van de VBZR. 3 interventies op 1 dag.

Om 09.39 uur roept de schipper van de zeilboot Triple Seven het MRCC (kustwacht) op, omdat de schipper een handwonde heeft en er een probleem is met de keerkoppeling. De redders vertrekken onmiddellijk richting de zeilboot die zich ondertussen voor de haven van Oostende bevindt. Twee redders stappen over om de gewonde schipper te verzorgen. De wonde aan de vinger was ontstaan door het gegrepen worden in een ronddraaiend tandwiel van de motor. De vinger wordt verzorgd en de Triple Seven wordt opsleep genomen naar Oostende. Eens in de haven kan de schipper zelfstandig met een taxi naar het ziekenhuis voor de verdere verzorging. De redders kunnen terug naar Blankenberge. Om 11.07 uur ligt de Sterken Dries terug op zijn ligplaats.

Om 13.48 uur vraagt de schipper van de Windsor hulp van de VBZR. De motor was stilgevallen tijdens het terugvaren naar Blankenberge. De Sterken Dries is 15min na het vertrek ter plaatse en neemt de Windsor op sleep naar de haven van Blankenberge. Om 15.05 ligt de Windsor terug op zijn ligplaats en kunnen de redders terug naar huis.

De laatste interventie was om 18.28 uur. De redders krijgen een oproep van het MRCC voor de Funky Town met platte batterij voor het casino van Knokke. De Sterken Dries vaart richting Knokke en ondertussen wordt de schipper van de Funky Town opgebeld voor verder informatie. De Funky Town ligt ondertussen voor anker maar dreigt te stranden doordat het laag water wordt. Eens ter plaatse ligt de Funky Town zeer dicht bij de golfbreker en wordt er eerst een sleepverbinding gemaakt voordat het anker kan opgehaald worden. Daarna wordt de Funky Town dieper in zee gesleept om de situatie te bekijken. De startbatterij van de VBZR bleek niet voldoende om de motor gestart te krijgen en dus wordt de Funky Town naar de haven Zeebrugge opgesleept. In de haven helpen de redders nog met de Funky Town terug op zijn trailer te krijgen. Om 20.40 uur is het einde van de interventie en kunnen de redders terug naar huis na een drukke dag op zee.