Zoeken naar jetskier en kiter

  • Bericht auteur:

Woensdagavond om 20.35 uur starten kort na elkaar twee zoekacties. De eerste melding betreft de vermissing van een jetskier oostelijk van Blankenberge. Als de redders ter plaatse komen bij de opgegeven locatie is er niets te vinden. De redders beginnen met een zoektocht maar ook dat levert niets op.

Om 20.51 uur komt het volgende bericht binnen. Nu zou het ook om een kiter gaan die vermist wordt bij De Haan. De twee meldingen zijn aanleiding om met meerdere eenheden te gaan zoeken. Bij de reddingsboot van de VBZR sluit ook de Rescue Lions van de vloot aan, dan nog de SP09, de Pollux, een rib van de Pollux en een boot van de brandweer. De zoekactie gaat in eerste instantie richting De Haan.

Om 22.05 uur breiden ze de zoekactie uit tot 6 mijl van Blankenberge richting Zeebrugge. Ondanks alle inzet vinden de bemanningsleden van de ingezette boten geen jetskier of kiter. Om 22.15 uur wordt besloten de zoekacties te staken. Onbevestigde berichten vermoeden dat zowel de jetskier als de kiter bij De Vossenslag uit het water zijn gegaan. Einde actie.