Zeilboot heeft 2 keer pech

  • Bericht auteur:

Woensdagavond had de schipper van de zeilboot Saling Twins uit Blankenberge twee keer pech. Bij Hoofd 2 voor Blankenberge stopte om 21.09 uur de motor ermee. Aan boord 5 opvarenden. Er zat niets anders op dan het anker uit te gooien en de VBZR op te roepen voor hulp. Het tweede pech moment diende zich snel aan toen de ankerlier afbrak. Het anker lag gelukkig wel op de bodem van de zee, maar begon te krabben. Op zo’n moment is het toch fijn als je weet dat er vrijwillige redders zijn van de VBZR die 24 op 7 voor je klaar staan als je in moeilijkheden zit.

Om 21.24 uur waren de redders al ter plaatse. Stap één is dan om eerst een redder op de zeilboot over te zetten en het anker te lichten. Stap 2 is dan de sleeptros eraan en beginnen met de sleep naar de thuishaven Blankenberge. Het is een routine klus, maar dat geeft niks. Ook dit is het werk van de VBZR redders. Om 21.58 uur lag de zeilboot weer veilig afgemeerd in de haven van Blankenberge. Op zo’n moment heb je als redder weer een goed gevoel bij dit vrijwilligerswerk. Je hebt iemand kunnen helpen en dat is de ziel van de VBZR waar de organisatie al bijna 40 jaar op draait . Altijd klaar staan, weer of geen weer 365 dagen per jaar en dat op basis van vrijwilligheid.

Ouwe sok’

Zie de organisatie maar financieel draaiende te houden met weinig geld als je weet dan een spoed uitruk (vol gas) een reddingsboot 200 liter diesel per uur verbruikt en wat dacht u van de huidige brandstofprijzen? Wie de organisatie een warm hart toe draagt en dit leest heeft misschien in een ‘ouwe sok’ nog wel iets liggen om het te doneren. Het zou heel welkom zijn. Alvast heel erg bedankt!