Weer een touw in de schroef en MOB alarm

  • Bericht auteur:

Het kan zomaar gebeuren dat je als VBZR op 1 dag twee keer een oproep krijgt voor een touw in de schroef. Ook zaterdag meldde de schipper van de Midi om 13.38 uur dat hij net voor Blankenberge een touw in de schroef heeft gekregen. Om 13.45 uur zijn de redders al ter plaatse en brengen een sleeptrosverbinding aan. Als de redders net met slepen zijn begonnen komt er een melding Man over Boord (MOB) binnen in de haven van Blankenberge.

De redders leggen heel snel de Midi op zee voor anker en varen met grote spoed naar de door de MOB opgegeven locatie, maar daar is niets te zien. De haven en de pontons worden afgezocht om te kijken of ze iemand kunnen vinden, maar dat blijkt niet zo te zijn. Ze kunnen niet anders dan concluderen dat het door een technisch probleem is ontstaan of door iemand in werking is gesteld bij een foute bediening? Het zal een raadsel blijven.

Op terug naar de Midi die weer wordt aangekoppeld aan de sleepkabel en naar zijn ligplaats in de haven van Blankenberge wordt gesleept. Om 14.45 uur ligt de Midi weer op zijn plek en is het voor de redders om 14.47 einde actie.