VBZR pakt groots uit tijdens havenfeesten Blankenberge

  • Bericht auteur:

Vanaf donderdag 14 mei pakt de VBZR groots uit tijdens de havenfeesten in Blankenberge met als topper zaterdag 16 mei.  Op die dag zullen de volgende reddingsdiensten deelnemen aan de reddingsdemonstratie op de havenfeesten te Blankenberge. De reddingsdemonstratie is voorzien rond 15u ter hoogte van de havengeul van Blankenberge. We ontvangen de SAR Heli uit Koksijde voor een fly-over. DAB Vloot met hun nieuwe reddingsboot de Orka. KNRM Breskens met hun Zeemanshoop. De scheepvaartpolitie met de SPN 15, en ook de strandreddingsdienst van Blankenberge die het IKWV – Intercommunale Kustreddingsdienst West-Vlaanderen vertegenwoordigd

Uiteraard zullen ook onze schepen Sterken Dries, Straffen Hendrik en Rescue Lions deelnemen aan de demonstratie.

Er is nog meer!!!

Tijdens de havenfeest biedt de VBZR elke dag belangstellenden de mogelijkheid om tegen de geringe betaling mee te varen op een van de reddingsboten. Voor slechts 5 euro ontvangt u een sticker en daarmee kunt u meevaren op een van de reddingsboten. Ervaar de snelheid, de kracht van de sterke motoren en de golven en het opspattende water. Niet alleen leuk voor volwassen, maar zeker leuk voor kinderen met hun ouders.

Wist u dat een reddingsboot op maximaal vermogen bij een reddingsoperatie zo’n 200 liter brandstof per uur verstookt? Een deel van de opbrengst wordt gebruikt om dit te kunnen bekostigen.

Tot op de havenfeesten! U bent van harte uitgenodigd.

De redders van de VBZR.

Havenfeesten 2015