VBZR jaaroverzicht 2021

  • Bericht auteur:

2021 was voor de hulpverlening overal in dit land een druk maar boeiend jaar. Zo ook voor de VBZR. Mensenlevens redden zit in ons DNA en daarvoor gaan we elk jaar weer tot het uiterste.

Er werden in totaal 255 mensen geholpen, waarvan 24 vluchtelingen die zich aan de gevaarlijke oversteek naar de UK waagden in een rubberboot. In de Ardennen stelden we eveneens onze diensten te beschikking van de medemensen in nood en konden zo 6 mensenlevens redden!

Catamarans waren dit jaar ook goed vertegenwoordigd in ongelukkige omstandigheden maar alles kwam goed. Het corona-virus bracht ook extra werk voor onze mensen. Onze redders evacueerden 4 besmette personen van beroepsvaartuigen. Op risico van hun eigen gezondheid. Weliswaar met de nodige beschermende kledij maar het blijft een risico. Toch deinzen onze mensen hiervoor niet terug!

Motorpannes, mastbreuk en het terug droog pompen van boten groot en klein staat op de jaarlijkse standaardmenu. 2021 bracht zelfs een eenvoudig brandstoftekort dat grote gevolgen kon hebben, doordat het schip ging vastlopen op de havendam van Zeebrugge. Gelukkig is de VBZR er dan om brandstof te brengen en de boot op sleep te nemen naar veiligere oorden.

Niemand is gevrijwaard van pech en dan is de VBZR er om te helpen waar nodig! Reeds van 1983 heeft VBZR aan iedere oproep voldaan. Voor onze fondsenwerving zijn we afhankelijk van giften en van onze jaarlijks steunende leden. Hoe alles in zijn werk gaat voor steunende leden kunt u terug vinden op https://www.vbzr.be/help-ons/. Ook als u interesse heeft om zelf ons team van redders te versterken, kan u op de website alle informatie vinden. Aarzel niet om ons te contacteren bij vragen.