VBZR helpt Nederlandse KNRM bij zoekactie

  • Bericht auteur:

Vanmiddag rond 13.40 uur zijn de redders van de VBZR door het MRCC (Kustwacht) opgeroepen te gaan helpen bij een zoekactie naar aanleiding van een noodsignaal. De locatie is in niet duidelijk, maar moet liggen tussen de Belgische en Nederlandse kust mogelijk in de buurt bij Breskens.

De Nederlandse reddingsdienst KNRM rukt uit vanaf 4verschillende reddingsstation en een Kustwacht helikopter. Ook de VBZR wordt om ondersteuning gevraagd. De VBZR bemant met grote spoed hun reddingsboot en varen zo snel als mogelijk richting Breskens.

Even later meldt een voorbijvarend schip dat ze een mast zien van een zeilboot die gezonden is in de Scheldemonding. De VBZR redders zijn bijna ter plaatse als ze het bericht ontvangen, dat de KNRM Breskens de drie opvarenden hebben aangetroffen in een reddingsvlot en aan boord van hun reddingsboot hebben genomen.

De VBZR kan terugkeren naar de basis. De juiste toedracht en oorzaak is nog niet bekend. Het belangrijkste is dat de opvarenden veilig aan wal zijn gebracht. In de haven van Vlissingen zijn zij overgedragen aan ambulancepersoneel. Einde inzet van een nauwgezette samenwerking tussen de Nederlandse KNRM reddingsboten en de Belgische reddingsdienst VBZR.