Twee ‘sleepjes’ op één avond

  • Bericht auteur:

Het begon donderdagavond ‘goed’ voor de VBZR redders. Twee sleepoproepen kort achter elkaar. Om 19.30 uur riep de schipper van de Hakuna Matata uit Wemeldinge de hulp in van de redders. Motorpech oostelijk van de haven van Oostende.

Om 19.52 zijn de redders er al en nemen de zeilboot op sleep naar de haven van Oostende. Daar wordt de boot afgemeerd bij North Sea Yachtclub. De redders kunnen terug naar Blankenberge, maar niet voor lang. De redders zijn net 3 minuten in de thuishaven en dan komt oproep 2 binnen.

Dit keer gaat het om de No Stress die op drift is geraakt in de haven van Zeebrugge en nog wel op een zeer ongunstig moment. Een groot containerschip is juist bezig de haven te verlaten.

Met grote spoed varen de redders weer uit. Port Control geeft de juiste positie door en al snel hebben de redders de zeilboot in beeld die onmiddellijk langszij wordt genomen. Of de opvarenden echt No Stress hadden vertelt het verhaal niet, maar het was zeker geen gunstig moment om pech te krijgen. Om 22.24 uur ligt de zeilboot afgemeerd bij de yachtclub. De redders kunnen terug naar de thuishaven.