Sleepdagen voor de VBZR

  • Bericht auteur:

Er zijn van die dagen dat er zich nogal wat schippers bij de Kustwacht melden dat ze motorproblemen hebben. Het begon voor de redders van de VBZR afgelopen dinsdag om 16.06.

De Yong Warrior heeft problemen met de motor en ligt voor de kust van Heist. De reddingsdienst gaat op pad en ze zijn nog maar net vertrokken of de Kustwacht meldt een tweede geval van motorpech op nagenoeg dezelfde locatie als de eerste melding. De redders besluiten de beide boten samen te gaan slepen en als een soort treintje achter elkaar te hangen. De beide schepen moeten naar Blankenberge. In de buurt van de haven wordt een tweede reddingsboot opgeroepen om de schepen onafhankelijk van elkaar naar hun ligplaats te brengen.

Vandaag om 12.38 uur meldt de schipper van een Duitse catamaran dat er motorproblemen zijn. Schipper heeft het anker uitgegooid in afwachting van de komst van de VBZR en ligt net buiten de haveningang. Als de redders ter plaatse komen zien ze dat het schip al bijna op de eerste golfbreker zit. Er wordt snel gehandeld en het schip wordt naar de haven van Blankenberge gesleept.

Korte tijd later komt om 14.47 uur de melding van een motorprobleem met de motor van de visboot Confu Panda. Schipper ligt ter hoogte van boei Scheur 8. Ook deze boot wordt naar de haven van Blankenberge gesleept. Om 16.30 uur zijn de redders klaar en is het einde actie.