Schipper ziet roerblad wegdrijven

  • Bericht auteur:

Kort na 12 uur vandaag, zaterdag 14 augustus, merkt de schipper van de Nederlandse zeilboot uit Breskens dat er iets vreemd aan de hand is met zijn boot. Als hij achterom kijkt ziet hij zijn roerblad met de stroming mee wegdrijven. Compleet stuurloos vaart de schipper, met nog een opvarende, dicht bij de scheepsroute en dat is een slechte positie als je dit overkomt. Hij roept onmiddellijk de Kustwacht (MRCC) op en vraagt met spoed om hulp. Zijn positie is ter hoogte van Knokke-Heist.

De redders van de VBZR vertrekken al binnen 10 minuten en als ze ter plaatse zijn worden er direct twee redders overgezet en een sleepverbinding gemaakt. De schipper wil naar de thuishaven Breskens en daar helpen de VBZR redders de schipper natuurlijk graag bij. De sleep gaat richting de Nederlandse grens en ondertussen is er contact met het reddingsstation van de KNRM in Cadzand. De reders van deze post kennen elkaar maar al te goed, omdat ze al velen jaren samenwerken en ook regelmatig samen oefenen. Ons kent ons dus.

Bij de ‘grens’ neemt de bemanning van de Winnifred de sleep over en wordt de Belgische sleeptros een Nederlandse. De redders van de VBZR kunnen terug naar hun basisstation. Einde inzet om 14.45, maar niet voor lang, want er komt gelijk een volgende oproep binnen. Zie volgende bericht.