Redding van op de havenmuur te Zeebrugge

  • Bericht auteur:

16/02/2024 om 18u20 werden de redders dringend opgebiept. Een bewoner van een appartementsgebouw op de dijk te Zeebrugge had een kiter in de problemen gespot.

Kort daarna was de reddingsboot al op weg naar Zeebrugge. De kiter had zichzelf in veiligheid kunnen brengen op de grote gladde blokken van de havenmuur.
Dankzij de geringe diepgang van de reddingsboot konden de redders dicht genoeg naderen om een reddingsboei met lijn te werpen. De kiter was nog voldoende fit om deze rond zich te slaan en kon zo geëvacueerd worden.

De man was uitgeput en had het koud, hij kreeg de nodige zorgen en een warm plekje in de stuurhut van de reddingsboot. Een redder ging nog 2 keer terug het water in om ook het materiaal van de onfortuinlijke man terug te halen.
De kiter werd meegebracht naar Blankenberge waarna hij op eigen kracht terug naar huis keerde.

Deze kwam er met de schrik vanaf!

✅ Tip voor de kiters. Houd je gsm in een waterdicht zakje bij je, samen met twee handflares zodat je zelf alarm kan slaan in een noodgeval! Een reflecterende kap of stickers op helm of wetsuit kunnen de kans op het terugvinden tijdens een zoekactie enorm vergroten!