Rayfish met motorpech in de mist bij Groote Bank

  • Bericht auteur:

De schipper van de visboot Rayfish krijgt dinsdagavond rond 17.00 uur motorpech als hij bij de Groote Bank vaart buiten de 5 mijl zone. De redders van de VBZR zijn dan bijna klaar met het gestrande schip dat op het strand van Bredene lag en juist is afgemeerd in de thuishaven Oostende.

De mannen krijgen vandaag weinig rust en er is weer werk aan de winkel. Vanaf vanmorgen 11.00 uur zijn ze al in touw, maar varen met even veel inzet nu richting de onfortuinlijke schipper van de Rayfish uit Zeebrugge. Om 18.05 uur zijn ze ter plaatse. Het is nog steeds flink mistig op zee en de sleeptocht naar de thuishaven kan beginnen als de sleeptros is aangebracht. Rond 19.00 uur zijn de redders met de Rayfisch in Zeebrugge alwaar het schip wordt afgemeerd en kunnen de redders naar de thuishaven om de reddingsboot af te meren.

Misschien is er nu even tijd om wat te eten, want dat is er tot nu toe bij ingeschoten. Vanavond moet ook nog het papierwerk worden gedaan en kunnen ze pas tegen 23.00 uur de deur van het Vismijntje afsluiten om naar huis te gaan. De tijd dat de eigen werkgever de mannen/vrouw vandaag niet op hun werk hebben gezien zal op een ander moment moeten worden ingehaald of zal er een verlofdag moeten worden ingeleverd. Over inzet gesproken! Chapeau redders!!!