Platte batterij en touw in schroef

  • Bericht auteur:

De afgelopen 10 dagen was het tamelijk rustig bij de VBZR. De redders merken, dat de herfstperiode de pleziervaart meer in de haven houdt en zijn het meer de vissers die om assistentie of hulp vragen.

Dat gebeurde op 8 november met de visboot Crangon die met opvarenden een tocht aan het maken was voor de kust van Oostende en uitleg gaf over het werk van de garnalenvissers. Plots merkte de schipper dat hij een touw in de schroef had gekregen. De boot kon nog wel van de voortstuwing gebruikmaken, maar zonder begeleiding terug naar de thuishaven Oostende was toch te gevaarlijk. De redders gingen ter plaatse en onder begeleiding voer de schipper de haven van Oostende in. De sleeptros lag klaar, maar hoefde niet te worden ingezet. De schipper kon de boot daarna toch probleemlos afmeren.

Afgelopen dinsdag kreeg de schipper van de Hope problemen nadat hij met vissen was gestopt en terug wilde naar de huishaven Blankenberge. De motor wilde niet meer starten vanwege een platte batterij. Positie van de boot, zo’n 500 meter voor de pier van Blankenberge. De redders gaan ter plaatse en zetten een booster over en de accu slaagt er nu wel in de motor aan de praat te krijgen. De schipper kan op eigen kracht terug naar de thuishaven. Voorlopig alle gemelde problemen weer opgelost.