Opvarende jet scooter met gebroken been

  • Bericht auteur:

Woensdagavond om 19.06 ontvangt de VBZR van het MRCC (Kustwacht) dat een bestuurder van een jetscooter zijn man overboord sleutel kwijt is. De melding is net binnen als het aanvullend bericht komt dat een van de twee mensen op de jetscooter vermoedelijk een gebroken been heeft. De twee opvarende van de scooter zijn op een positie op een afstand van ongeveer 300 meter van de kust van Blankenberge.

De redders zijn om 19.21 al ter plaatse en zien inderdaad dat een van de opvarenden, die in het water ligt, een gebroken linker onderbeen heeft. De tweede opvarende van de scooter zit er nog op en heeft geen letsel. De redders brengen het slachtoffer via de achterzijde van de reddingsboot op de kuipbrancard. Transport van het slachtoffer is nu mogelijk en ondertussen wordt een ambulance besteld voor het slachtoffer op te halen bij het reddingsstation. Om 19.38 uur kan het slachtoffer worden overgedragen aan de ambulance die de man naar het ziekenhuis vervoert.

De redders gaan nu terug naar de waterscooter om de 2e opvarende met scooter naar de haven van Blankenberge te brengen. Om 20.16 uur is het voor de redders einde actie. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is nog niet bekend. Volgens de laatste berichten is het slachtoffer diezelfde avond nog geopereerd. De redders wensen het slachtoffer een heel voorspoedig herstel toe.