Motorboot gezonken in haven van Blankenberge

  • Bericht auteur:

Vanmorgen, woensdag 7 juni, om 10.42 uur komt het bericht binnen dat motorboot Krasiel gezonken is in de haven van Blankenberge. De redders van de VBZR plegen overleg met de eigenaar wat hij van de redders hoopt te kunnen verwachten. Als om 12.00 uur de eigenaar toestemming geeft om te gaan bergen gaan de redders eerst de nodige spullen halen om de berging te kunnen uitvoeren. Pompen, airlifts etc.

De werkzaamheden kunnen even later beginnen. Als de lifts hun werk voor het merendeel hebben gedaan en de loosgaten boven water zijn gaan de pompen hun werk doen. Om 16.30 uur drijft de Krasiel weer en wordt de boot naar het ponton van North Sea Boat gesleept om daar het verdere bergingswerk uit te kunnen voeren. Om 18.10 uur zijn de redders met deze opdracht klaar en zijn alle spullen die ze nodig hadden weer operationeel voor een eventuele opdracht. Je weet maar nooit.

Als redder weet je nooit wanneer de volgende oproep komt. Gaat het om een levensbedreigende situatie of is het een defecte motor? Misschien is deze onzekerheid wel de grootste charme van het zijn van een redder met als hoofddoel mensen helpen.