Hongaarse schipper weigert voor 2e keer hulp VBZR

  • Bericht auteur:

De redders van de VBZR zijn na 35 jaar reddingswerk wel wat gewend, maar een schipper die voor de 2e keer in twee weken tijd hulp van de VBZR weigert behoort toch toch wel in het rijtje van hoge uitzondering. Op 2 juni belandde de Hongaar met zijn 6 meter ‘lange’ zeilboot op het strand vlak bij Zeebrugge. De boot kwam uiteindelijk totaal droog te liggen en bleef daar tot vandaag ook echt liggen. De man die de boot pas had gekocht wilde gewoon geen hulp en zou het zelf wel ‘regelen’. Van dat regelen kwam kennelijk niet zoveel terecht.

Vanmorgen om 11.10 uur meldde het MRCC (Kustwacht) dat er kennelijk een rubberboot op drift was geraakt net buiten de branding ter hoogte van Zeebrugge. Toen de redders ter plaatse kwamen zagen ze tot hun verbazing dat het de Hongaar was met zijn zeilbootje die net buiten de branding voor anker lag. De boot had water ons zijn kiel, maar nu bleek de motor totaal niet te werken, maar dat was nog niet alles. Er was veel meer mis met het bootje. Ook nu weigerde hij alle hulp van de reddingsdienst.

De redders wisten de man uiteindelijk te overtuigen zo niet verder te kunnen gaan en accepteerde hij een sleep naar Zeebrugge. Daar hebben de redders het bootje afgemeerd bij de kuisbank. Hoe de man verder wil gaan is de grote vraag en is een probleem dat de schipper zelf moet oplossen. Voorlopig is het probleem voor de VBZR opgelost. Om 12.55 uur was het einde actie voor de VBZR-mannen en konden ze weer naar hun werk.