Flying Fish heeft problemen met motor

  • Bericht auteur:

Zondagavond, 2 september om 19.00 uur, belt de schipper van de Flying Fish uit Blankenberge met de reddingsdienst, dat hij onderweg is van Frankrijk naar de thuishaven. De motor krijgt de schipper niet meer aan de praat, maar er is op dat moment nog goed te zeilen. In overleg met de schipper spreekt de reddingsdienst af, dat hij blijft doorzeilen zolang het gaat. De afstand is nog te groot om de schipper tegemoet te varen en er is nog geen behoefte of noodzaak voor dringende hulp.

Om 22.00 uur neemt de schipper opnieuw telefonisch contact op en zegt dat de stroming begint tegen te zitten en er nauwelijks nog vooruitgang wordt geboekt en inmiddels ter hoogte van De Haan is gekomen. De redders zien op de ais gegevens dat de boot nog nauwelijks voortgang maakt en gaan de schipper te hulp.

Om 22.29 uur zijn ze ter plaatse en nemen de Flying Fish op sleep. Het grootzeil laten ze in overleg met de schipper staan om de deining aan boord wat te onderdrukken. Bij de haveningang van Blankenberge wordt het zeil ingenomen en kan het schip rustig op de ligplaats worden afgemeerd. Om 23.15 uur is het einde actie.