Een zonnige dag en de eerste meldingen van vermiste kinderen zijn er weer

  • Bericht auteur:

Het is zoals het altijd is. De zon schijnt en er komen weer meldingen van ouders die hun kinderen kwijt zijn geraakt op het strand. Voor de hulpverleningsdiensten is het elk jaar weer een terugkerende zorg. Ook vandaag kwamen er weer twee meldingen binnen van vermiste kinderen.

De eerste melding kwam om 15.03 uur. Een kind werd vermist ter hoogte van het Casino in Blankenberge. De SPN politieboot was al ter hoogte van de opgegeven locatie. Ook de VBZR rukte met bemanning en reddingsboot uit om te gaan zoeken. Net buiten de koppen van de haven konden de redders rechtsom keer maken, want het kind was gevonden. Iedereen kon weer terug naar zijn werk. Het was echter maar van korte duur.

Om 17.25 uur konden de manschappen weer opnieuw opkomen voor de volgende melding van een vermist kind. Dit keer zou het kind ter hoogte van Knokke voor het laatst zijn gezien. Ook nu gingen de hulpverleningsinstanties waaronder de Sea King MK 48,  de politieboot, de strandredders en de VBZR met spoed op pad om te gaan zoeken. Om 17.45 uur kwam het verlossende bericht dat het kind terecht was. Alle hulpverleners konden inrukken. Morgen is er weer een zonnige dag. Het is afwachten hoe deze dag gaat verlopen?

vermist kind