Drie maal slepen in 2 dagen

  • Bericht auteur:

Dinsdagmorgen om 06.30 uur komt de eerst oproep van de drie bemanningsleden van de Flying Fish. Ze zijn op weg voor een dagje vissen richting Noord Hinder, maar de motor begeeft het als ze ter hoogte van de Wenduine bank zijn. Via de Kustwacht (MRCC) worden de redders van de VBZR opgeroepen voor hulp. De boot is op drift maar de redders weten de schipper met bemanning feilloos te vinden. Om 07.38 uur zijn ze al weer terug bij de haveningang van Blankenberge. Wat een mooi dagje vissen moest worden eindigt op de vast ligplaats. Einde actie voor de redders.

Om 19.15 uur roept de schipper van de motorboot Billie de VBZR redders te hulp. De schipper heeft de motorboot aan een meetpaal vastgemaakt op ongeveer 3,5 mijl uit de kust van Blankenberge. De motor is niet meer aan de praat te krijgen en dan is de sleep de enige oplossing. Om 20.30 uur ligt de boot weer afgemeerd in de thuishaven Blankenberge.

Vandaag,m 24 juli, komt om 14.36 uur een nieuwe oproep. Dit keer van de Tilihay. De schipper vaart met zijn motorboot met pas gereviseerde motor ter hoogte van het westelijk staketsel als ook deze motor er mee stopt. Om 14.55 zijn de redders al ter plaatse en slepen ook deze boot naar de thuishaven Blankenberge.