Catamaran met gebroken mast

  • Bericht auteur:

Zaterdagmiddag om 12.24 uur krijgen de redders van de VBZR een oproep van het MRCC (Kustwacht) om naar de positie oostelijk van Oostende te gaan, want daar is bij een catamaran een mast gebroken en over boord gegaan. Op de Cat zouden 2 opvarenden zitten.

Als de redders al onderweg zijn horen ze dat de reddingsboot van Oostende, de Orka, al ter plaatse is en de twee opvarenden aan boord hebben genomen en de Cat alvast met een sleep aan hun boot hebben vast gemaakt.

Om 12.56 uur zijn de redders van de VBZR ter plaatse. In overleg met de redders van de Orka wordt besloten de Cat even iets verder de zee in te slepen en dan de sleeptros los te gooien, zodat de VBZR redders de zaak kunnen overnemen. De Orka vaart daarna met de 2 opvarenden van de Cat naar Oostende. De opvarenden hebben het koud en blijven aan boord van de Orka.

De redders van de VBZR gaan aan boord van de Cat en bergen de mast, maken een sleeptrosverbinding en slepen de Cat naar de haven van Oostende. Om 13.53 zijn ze met de sleep bij de havenhoofden van Oostende en varen met de catamaran naar de helling waar de opvarenden met een trailer klaar staan om de boot te bergen. Even later is de klus geklaard en kunnen de redders terug naar de thuishaven. Om 15.00 uur zijn ze terug in Blankenberge. Einde actie.