Bonito met motorpech

  • Bericht auteur:

Op woensdag 18/10 werden de redders van het avondeten weggeroepen voor een stevige klus. De Bonito, een yacht van 25M lang en 100 ton zwaar lag met motorproblemen een tiental mijl in zee tussen Blankenberge en Zeebrugge. Het schip lag ten anker te wachten op hulp. De stevige westenwind zorgde voor een aanzienlijke zeegang die de operatie er niet makkelijker op maakte.

Door de omvang van het vaartuig, voeren beide reddingsboten Straffe Hendrik en de Sterken Dries uit. Binnen 30 min na de oproep lagen ze langszij het yacht. Een redder werd overgezet. Deze evalueerde de situatie aan boord en hielp de bemanning die Engelstalig was bij het ophalen van het anker en het maken van de sleepverbinding tussen de Straffe Hendrik en de Bonito.

Aan een tempo van 5 knopen sleepte de Straffe Hendrik de Bonito richting de haven van Zeebrugge.

Ongeveer 3uur later komen beide reddingsboten en de Bonito veilig toe in de haven van Zeebrugge, daar wordt het schip langszij genomen en afgemeerd aan de bezoekerssteiger. Rond 23u zijn de redders terug in Blankenberge. De STRAFFE Hendrik en de STERKEN Dries deden opnieuw hun naam alle eer aan, of was het de bemanning die hier een pluim verdient?